Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS

Take The Tip - Top Secret

Elke keer een praktische tip, direct bruikbaar, handig, soms voor de hand liggend, een reminder, waardevol voor particulier en ondernemer.

Maak een dossier aan!

In het verlengde van de vorige ‘tip’ ligt deze tip: maak een dossier aan.

Een tip voor thuis (particulieren), maar ook voor binnen jouw bedrijf (ondernemers/MKB).

Een dossier klinkt ‘zwaar’ maar het is niet meer dan dat je alle brieven en email-wisselingen (alle contactmomenten) die belangrijk zij bewaart. Dat kan op onderwerp of naam. Belangrijk om je te realiseren, dat dit ook geldt voor telefoongesprekken. Maak hier een notitie van en sla deze op!

Wat veel mensen al doen met bonnetjes en facturen, geldt dus ook voor de correspondentie:

Wanneer je deze (met datum!) bewaart, helpt dit je (zowel privé als zakelijk) om jouw geheugen op orde te houden. Niet alleen afspraken zijn zo gemakkelijk terug te vinden, maar het helpt ook om jouw rechten (aanspraken) snel terug te vinden zoals bijvoorbeeld garanties, tegoed(en)(bonnen) maar ook om jouw verplichtingen in beeld te houden (denk aan verantwoordingsmomenten bij subsidies, inkomsten of omzetbelasting, etc.).

Wat is belangrijk?

  1. Kies een duidelijk onderwerp of naam waaronder je de stukken opslaat;
  2. Zorg dat alle stukken voorzien zijn van een datum (en indien mogelijk een (contact)persoon);
  3. Leg belangrijke momenten, waaronder deadlines, direct vast in jouw (digitale) agenda met een koppeling/verwijzing naar jouw dossier.
  4. En zoals dat gaat bij dit soort zaken: doe dit meteen, dan geldt ‘kleine moeite, groot plezier’!

Met deze tip (R)echt Wel geholpen? We horen het graag op info@rechtwel.nl.

MAIL ONS BEL ONS

Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS