Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS

SPAR JIJ, SPAR IK, SPARREN WIJ?

Praten, spiegelen, van gedachten wisselen, coachen en sparren. Niet allemaal hetzelfde maar wel een grote gemene deler. Het kan allemaal worden ingezet voor persoonlijke groei, zowel privé en zakelijk.

Het woord ‘coach’ is een vergaarbak geworden van allerlei professionals die jou willen en kunnen helpen op bepaalde gebieden. Het dreigt een oerwoud te worden aan coaches, wat ook het effect kan hebben dat het afkeer opwekt. Dat laatste zou enorm zonde zijn. Om het ongewenste effect te voorkomen spreek ik gewoon over ‘sparren’. Sparren klinkt actief, sportief, gelijkwaardig, uitdagend, energiek en veilig. Denk maar aan een sparringpartner in de boksring, die je niet in elkaar mept maar juist uitdaagt en beter maakt. 

De voordelen van sparren:

  1. Actiegerichtheid; iets verstandelijk weten en dan ook uitvoeren zijn twee verschillende dingen. Opleiding en cursussen zijn veelal gericht op ‘het weten’. Sparren is gericht op actie. Je moet aan de slag op basis van een actieplan dat je zelf opstelt.
  2. Focus; je bepaalt zelf duidelijke doelen en inventariseert datgene wat je afleidt en verkleint de kans op afleiding.
  3. Motiverend; heb je moeite met het ondernemen van actie en het behouden van focus dan is daar jouw sparringpartner om je te helpen, te spiegelen, het beste uit je te halen. Altijd positief en ombouwend.
  4. Inspirerend; wordt je geprikkeld om uit jouw comfortzone te stappen en te zien hoeveel meer er mogelijk is. De onderlinge energie vanuit het sparren zorgt ervoor dat de actie daadwerkelijk wordt ondernomen en doelen worden bereikt.
  5. Effectief; het werkt, heeft effect, op de door jou gekozen doelen en dat alles al op korte termijn.
  6. Vermindering stress; iedereen loopt weleens vast op bepaalde onderdelen. Dat kan een karaktertrek zijn, een nare gewoonte of een onderwerp vanuit de zakelijke sfeer waar je rondjes blijft rennen in jouw hoofd. Als je een objectieve sparringpartner hebt van buiten af, die je een klik mee hebt en het vertrouwen er vanaf de start is of snel wordt opgebouwd, dan kan je direct en met focus aan de slag. Resultaat volgt snel, en dat zorgt ervoor dat de stress van datgene waar je op vastliep verdwijnt. Hoe heerlijk is dat?
  7. Resultaatgericht; een sparringpartner zet je aan te denken en doen, maar uiteindelijk doe je het echt allemaal zelf. Het gevoel dat je uiteindelijk er zelf bent gekomen, dat geeft zoveel voldoening en energie. Dat werkt in alles door.

Sparringspartners zijn voor iedereen belangrijk. In de privésfeer en zakelijk. Het zorgt voor persoonlijke groei en ontwikkeling waar we uiteindelijk allemaal in meer of mindere mate mee bezig zijn.

Spar jij?

Voel je al zin om te starten met een sparringpartner? Of ben je al aan het sparren? Benieuwd hoe jij dat doet! Laat het me weten via info@rechtwel.nl en ik publiceer graag jouw reactie.

Spar ik?

Ik heb vrienden die me scherp houden in vriendschappen, familieleden die me met liefde maar ook rücksichtslos direct spiegelen.

Binnen Recht Wel zorg ik elk jaar dat ik aan de slag ga met een sparringpartner die me begeleidt op de punten waar ik dan tegenaan loop. Ik ben gestart bij Stratos voor de vragen van een startend ondernemer.

Marga Jansen en Rob Poiesz waren mijn sparringpartners in dit traject. Daarna ben ik doorgestapt naar Ilse Tempelaars van Bureau Stoud voor een sterke Personal Branding, waar ik nu nog steeds onderdelen van uitwerk voor de verdere uitbouw van mijn bedrijf.

Afgelopen jaar ben ik gestart met Norman Klarenbeek van U-decide om de balans tussen ontspanning, inspanning en rust op orde te krijgen, mijn ondernemersprofiel helder te krijgen en mijn mini business plan scherp te zetten.

Nu ga ik weer aan de slag met het vervolg bij Stratos met 2 helemaal nieuwe sparringpartners, Frits Galle en Ad Klever, waarmee ik mag kennismaken.

Ik heb nu al weer nieuwe energie.

Sparren wij?

Vanuit Recht Wel Juristen & Mediators zijn Naomi van Hulst - Sukel en ik (Marjel Sterrenberg) sparringpartners voor particulieren en ondernemers. Mensen die bijvoorbeeld vastlopen op juridische vraagstukken binnen het eigen bedrijf of met een werkgever/werknemer of het afwikkelen van de liefdesrelatie met mogelijk kinderen niet met zijn 2-en in goede banen kunnen leiden.

Wij sparren vanuit onze hartwaarden (oprechtheid, verbinding, integriteit, gelijkwaardigheid en professionaliteit, met hart en kracht.

Gaan wij een keer sparren? Je mag altijd contact met ons opnemen voor een kosteloze kennismaking onder het genot van een goede bak koffie of thee.

Met sparrende groet,

Marjel Sterrenberg

Datum: 14 november 2017

Fotobron

MAIL ONS BEL ONS

Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS