Mediation

Zowel in privésfeer als zakelijk kunnen situaties ontstaan waarbij een onafhankelijke en onpartijdige begeleider gewenst is. Een mediator, die met kennis van zaken partijen begeleid om tot een oplossing te komen voor jullie problemen. Dit kan gaan om situaties waar al daadwerkelijk sprake is van een conflict, maar soms is het gewenst om al eerder met een mediator om de tafel te zitten zodat een conflict kan worden voorkomen. Het doel is om gezamenlijk tot een duurzame oplossing te komen waarbij je zelf aan het roer staat.

Proces

Of je nou met elkaar verder wilt of juist uit elkaar wilt gaan, je wilt er beiden het beste uithalen. Bij dit proces spelen vaak emoties een grote rol. Een mediator begeleidt de zoektocht naar de oplossing zonder deze zelf in te vullen. De mediator is hierin onafhankelijk en onpartijdig. Jullie als partij stappen vrijwillig in dit proces maar niet vrijblijvend. In een mediationovereenkomst worden de (juridische) uitgangspunten vastgelegd waarin het gesprek plaatsvindt. Wat er wordt besproken in de gesprekken gebeurt in vertrouwen. Alleen in onderling overleg wordt afgesproken over welke afspraken er naar wie gecommuniceerd mag worden. De uiteindelijke afspraken en gekozen oplossingen worden vastgelegd in een overeenkomst.

Scheidings-/familiemediation

Bij echtscheidingen moet een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan worden opgesteld. Daarnaast spelen vaak specifieke vraagstukken rondom woning en kinderen een rol. Dit vraagt om extra expertise om te zorgen dat partijen op een goede en toekomstbestendige manier uit elkaar gaan.

Onze mediators kenmerken zich door een gedegen opleiding (MfN-registermediators), zijn ter zake kundig en hebben ervaring in met name geschillen in de zakelijke (overheids)sector en familiekwesties (echtscheidingen).

 

 

MAIL ONS BEL ONS

Het doel van het oplossen van een conflict is niet de overwinning of het verlies, maar het loslaten van het 'eigen gelijk', het bereiken van onderling begrip en een succesvolle oplossing.

onze helden

  • sfeerfoto

Welke jurist kies jij?

Zoek jij een toezichthouder, bedrijfsjurist of mediator? Neem dan contact met een van onze juristen op.

MAIL ONS BEL ONS