Maksimovic HR & Mediation

Ik ben Marija Maksimovic, een HR-professional en MfN Registermediator.

Als eigenaar van Maksimovic HR & Mediation adviseer ik cliënten op HR-gebied zoals het opzetten van een personeelsbeleid, het updaten van de arbeidsvoorwaarden, het opzetten van een beoordelings- en functioneringscyclus, adviseren bij disfunctionerende medewerkers, begeleiden bij ziekteverzuim zoals frequent en langdurig ziekteverzuim o.a. re-integratie begeleiden 1e en 2e spoor conform de Wet Verbetering Poortwachter.

Veelal zijn mijn opdrachtgevers werkgevers (diverse soorten organisaties zowel qua omvang, branche, profit en non-profit) voor HR-werkzaamheden. Vanuit mijn netwerk, maar ook daarbuiten krijg ik opdrachten om HR-zaken te verbeteren danwel hierin te begeleiden. Het is fijn om voor de werkgever de toegevoegde waarde te kunnen leveren waardoor een tevreden werkgever en dito werknemers effectiever en efficiënter kunnen samenwerken aan de groei van de organisatie waarin zij werkzaam zijn. Mijn werkzaamheden kan ik zowel inhouse als op afstand verrichten. Het voordeel van inhouse is dat ik de sfeer en wat er op de werkvloer speelt beter kan waarnemen en ervaren, waardoor ik nog beter in staat ben om mijn diensten op maat te leveren.

Mijn interesse in het HR-vakgebied is voortgekomen uit mijn verwondering over mensen, de interactie tussen mensen en de verschillende belangen die hierbij spelen. Door verschillende opleidingen en ervaringen in dit vakgebied heb ik mijn (mens)beeld verder verbreed en kan ik situaties waarin mensen samenwerken nog beter doorgronden en begrijpen. Wat werkgevers en werknemers bezighoudt en de verhouding tot bijvoorbeeld arbeidswetgeving is uiterst interessant. In de praktijk kom ik dan ook vaak situaties tegen waarbij de werkgever onvoldoende kennis en/of ervaring heeft om alle valkuilen en problemen binnen het HR-vakgebied te signaleren en op te lossen en moeite heeft om daarbij ook voldoende rekening te houden met de werknemers die het betreft. Dit hangt bijvoorbeeld samen met veel recente arbeidsrechtelijke wetswijzigingen zoals bijv. in het kader van ontslag, verzuim en arbeidsomstandigheden. Ik vind het erg leuk om in die situaties de werkgever te kunnen helpen door mijn expertise te kunnen delen en toe te passen voor de organisatie waarbij ik dan echt toegevoegde waarde kan leveren. Ik merk dat mijn cliënten dit ook als zodanig ervaren op basis van de feedback die zij op mijn dienstverlening geven.

Mijn manier van werken is gebaseerd op eerlijkheid, rechtvaardigheid en met aandacht voor de mens (op alle niveaus), waarbij ik door mijn hoog inlevingsvermogen en respectvolle benadering zakendoe voor de werkgever en de werknemers. Ik houd daarbij als HR-professional de verschillende (tegenstrijdige) belangen van alle partijen in het oog.

Regelmatig werk is samen met Recht Wel Juristen & Mediators om een laatste juridische check te doen bij bijvoorbeeld dossiervorming van disfunctionerende medewerker, ontslag en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst alsook een check bij een bezwaarschrift tegen een UWV WIA-beslissing.

Het is fijn om met Recht Wel Juristen & Mediators samen te werken, hetgeen ik veelal met
Marjel Sterrenberg doe. Zij heeft veel parate kennis waardoor zij snel het juridische stappenplan kan uitzetten. Ook is zij een mensenmens en tegelijkertijd resultaatgericht, waarbij zij belangen van partijen in het oog houdt. Uiteindelijk gaat het op arbeidsgebied om de werknemers. Tevreden werknemers zijn mede de sleutel tot een succesvolle organisatie en goede HR en juridische ondersteuning draagt daaraan bij.

Met vriendelijke groet,

Marija Maksimovic

Bedrijfswebsite: Maksimovic HR & Mediation

LinkedIn: Marija Maksimovic

Portretfoto: Anne Reitsma fotografie

MAIL ONS BEL ONS

onze helden

  • sfeerfoto

Welke jurist kies jij?

Zoek jij een toezichthouder, bedrijfsjurist of mediator? Neem dan contact met een van onze juristen op.

MAIL ONS BEL ONS