Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS

Op een werkdag als deze.....

met alle kleuren van de regenboog….

Mensen om me heen vragen me soms wat ik op een normale werkdag als ‘kleine’ ondernemer doe. Ik vertel er meestal niet zoveel over vanwege het vertrouwelijke karakter van mijn werk. Zonder geweld te doen aan het vertrouwelijke karakter van mijn werk, deel ik het vandaag maar eens aan het digitale papier toe. Vandaag heeft mijn werkdag namelijk alle kleuren van de regenboog, en die kleuren maken me blij.

Op een kleurrijke werkdag als deze:

  • Spreek ik met een algemeen directeur die bijna licht geeft als gevolg van zijn bruisende ideeën voor zijn instelling. Mag ik toehoren wat de aanpak is van zoveel scheppingsdrang. Mag ik vragen stellen. Spiegelen. Zelf met inspiratie terug naar huis gaan, want zichtbare passie van een ander werkt aanstekelijk.
  • Krijg ik een verdrietige mail met paniekerige ondertoon, dat ineens op het salaris van de schrijver van de mail een korting is toegepast van 10%. Zomaar. Ineens. Zonder reden. Een gezin dat zomaar ineens 10% wordt gekort voor de bijna-start van de zomervakantie. Ook nu gaat mijn energie stromen, alleen in de adrenaline- en actiestand. Dit kan zomaar niet! Nog niet half dat “mijn mensen” met dit soort onzin worden geconfronteerd en ik er droog naar kijk. Snel een brief eruit knallen om een einde te maken aan dit (vooralsnog) onbegrijpelijke gedrag van een werkgever.
  • Spreek ik mijn opdrachtgever als voorbereiding op de zittingsdag bij de rechtbank. Daar waar eerst verslagenheid heerste bij de start van het traject bij mijn opdrachtgever, is nu een voelbare onderstroom van stille kracht aanwezig en zicht op de toekomst. Bijzonder om van dichtbij mee te maken welke veerkracht de mens heeft.
  • Krijg ik het enthousiaste verzoek om eens scherp te kijken naar een beloftevolle samenwerking tussen twee mooie onderneming. Beide ondernemers hebben zin in de samenwerking, zijn innovatief bezig en hun enthousiasme straalt op mij af. Taak om het enthousiasme om te zetten in afspraken op papier en niet de flow te verstoren door te juridisch geneuzel.
  • En ondersteun ik een overbelaste ambtelijke organisatie, waar de juristen daar door de hoeveelheid werk zich genoodzaakt zien ‘bochten af te snijden’ in juridische documenten, omdat het ze ontbreekt aan ademruimte, rust en reflectie. Dankbaar werk, want uiteindelijk wordt in de samenwerking een sterkere juridische basis neergelegd.

Werken als ‘kleine’ ondernemer is divers, uitdagend, inspirerend, soms ook slopend en gekmakend. Maar de positieve energie die ik eruit haal, dankzij de bijzondere mensen die ik tref, is ongekend.

Sjonge, wat geniet ik van alle kleuren van de regenboog. Ik hoop dat ook jij in jouw werkdagen hetzelfde geluk vindt.

Met kleurrijke groet,

Marjel Sterrenberg

Datum: 1 juli 2016

MAIL ONS BEL ONS

Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS