Ondernemershart en Docentenhart

Na een lustrumjaar knalde ik mijn nieuwe ondernemersjaar 2017 in. Klinkende resultaten. Mooie opdrachten. De vrijheid om ondernemerschap te combineren met moederschap. Geen baas die de lijnen uitzet. On top of the world!

Mijn lustrumjaar 2016 rondde ik af, de economie trok aan en ik maakte me op voor een nieuw jaar vol groei en prachtige opdrachten. 2017 kom maar op.

Het liep anders…na 6 maanden moest ik nog sneller gaan schakelen dan ik al deed, want het einde van de schatkist was in zicht. Met een nominatie voor een ondernemersprijs op zak, moest ik gaan solliciteren. Hoe ironisch?! Het deed me zeer.

De tering naar de nering zetten. Er was geen keuze meer. Alleen, kon ik nog werken voor een baas? Vrijheid verliezen samen met mijn flexibiliteit. Ik wilde niet solliciteren, maar had geen keus.

Met een brok in mijn keel ging ik zoeken naar parttime vacatures. Ik vond er twee die mijn aandacht meteen pakten. Docente Recht en toezichthouder onderwijs. In de laatste functie wist ik dat ik mijn ei kwijt kon en me goed voelde. Maar het eerste was al even geleden.....

Mijn eerste jaar als docent in 2011 was een ramp. De relatie met mijn studenten stond onder druk. In mijn tweede jaar was dit 180 graden omgedraaid. Een docentcoach had me geholpen de knop te vinden, die wel in me zat om contact met mijn studenten te maken. De studenten liepen in het tweede jaar met me weg. Ik voelde me als een vis in het water. Alleen het management had andere plannen en ik kon gaan. Zuur.

Twijfels. Ging ik me weer in deze ratrace gooien? Het gevecht om contractverlenging? Mag ik blijven? Ben ik wel weer goed genoeg? Schaadt het mijn onderneming?

Linksom, rechtsom, deze vacatures worden aan mij toebedeeld nam ik me voor. Niet aangenomen worden bij een match is geen optie. En zo geschiedde.

De eerste dag weer voor de klas. Het zweet stond in mijn handen. Studenten kunnen genadeloos zijn. Maar vanaf de aftrap van de les voelde ik het plezier opborrelen. Associate degree studenten HRM, Ondernemen en Finance uitdagen om het vak Recht te plaatsen in de maatschappij, in hun toekomstig vakgebied, dat voelt als een voorrecht. Als de feedback van de studenten over mijn docentschap dan ook nog positief is, dan groei ik stiekem een centimeter erbij. Wat een kans om een positieve bijdrage te leveren aan jonge mensen!

Ik ben er wel achter. Ondernemen als jurist en mijn klanten verder helpen geeft me kracht en plezier, maar mijn hart wordt zeker zo warm als ik met mijn studenten aan de slag ben. Stiekem overtuig ik ze dat Recht het leukste vak is binnen de AAAd-opleidingen waar ik sta. :) Of ik mag blijven het nieuwe schooljaar, dat merk ik vanzelf wel.

Een hart heeft twee hartkamers. Gelukkig maar. Precies genoeg ruimte voor mijn ondernemershart en docentenhart om samen te kunnen kloppen.

MAIL ONS BEL ONS

onze helden

  • sfeerfoto

Welke jurist kies jij?

Zoek jij een toezichthouder, bedrijfsjurist of mediator? Neem dan contact met een van onze juristen op.

MAIL ONS BEL ONS