Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS

Lang leve beroepsdeformatie!

'Hey, heb je een visitekaartje?!'

De eerste zin die uit mijn mond ontsnapt. Niet omdat ik op een netwerkbijeenkomst sta, een interessant zakelijk contact heb ontmoet of iets anders in de zakelijke sfeer. Nee, nee. Ik zeg het terwijl ik met mijn nieuwe jeans doordrenkt van de rode wijn tentoongespreid sta op een overvol terras.

Wat is de setting? Mijn vriendinnen en ik gaan jaarlijks een weekend weg en deze keer naar Den Bosch. De provinciehoofdstad staat bekend om het Bourgondisch leven en de gezelligheid, en daar zijn wij nu net naar op zoek.

We starten vrijdagavond en hebben er zoveel zin in. Omkleden, opmaken, haren netjes. Klaar! En ja, ik pas eindelijk in mijn lichte jeans – gekocht op de krimp 9 maanden terug – en nu past hij. Ik voel me GOED!

De stad is druk. Bruisend op een manier die helaas nog niet bij ons past. De DJ van Zomers gilt iets over ‘onbeschermde seks vanavond’ over de speakers, wat voor een directe rechtsomkeer zorgt. Drie kinderen verder: “been there, done that, not doing it again”.

Op zoek naar een kroeg, wijnbar….iets dat past bij onze doelgroep. En ja, daar doemt ‘Bottles & Bites’ op. Een overvol terras en op straat staat het afgeladen vol, maar wonder boven wonder komt de loungebank vrij. Zin in een eerste drankje. Ik wil rode wijn, geen bieravond. Ik ben ouder, wijzer, rustiger, dus gewoon genieten van een mooi glas rode wijn.

Voor ons zit een groep vrienden. Iets grotere variatie in leeftijd, al wat langer aan het stappen is mijn inschatting en flink gezellig. Herkenbaar. Wij zitten er met dezelfde instelling.

De ober zet onze wijntjes neer op een hoge ronde tafel. Een tafel wat vreemd bij een lage lounge bank, maar mag de pret niet drukken. De ronde tafel heeft een voet en staat minder stevig, zeker als de mannengroep vertrekt en een van de stoelen tegen onze tafel wordt aangeschoven. Het volle glas rode wijn en rosé vallen recht op mijn bovenbenen en de wijn zakt de verkeerde kant op. Ik ben doorweekt en zo ontzettend verbouwereerd. Ergens voel ik me ook weer even op het schoolplein van de middelbare school staan tijdens deze drukke terrasavond. Je staat ineens op het verkeerde moment ‘in the picture’.

Het enige dat ik eruit krijg is: “Hey!! Heb je een visitekaartje bij?!” Ik schat hem in als een man met visitekaartjes. Ik sta op en toren hoog boven de ongelukkige man in kwestie uit. Hij prevelt sorry en zijn vrienden nemen hem snel in bescherming. “Hij deed het niet expres” en “Waarom doe ik zo boos?” zijn de reacties die ik hoor. Eigenlijk wil ik niet in gesprek. Ik wil maar 1 ding. Zijn gegevens om alles netjes te regelen en snel naar huis. Weg uit die broek, weg van die plaats, weg uit de situatie.

Ik dender door. Ik zie dat Roderik….zo heet de ongelukkige man….wat zoekt naar zijn visitekaartje maar dat niet heeft. Ik eigenlijk ook niet. Wel een gsm. Ik vraag – vast met een dwingende toon – zijn naam en nummer en deze geeft hij af. Ik verzeker hem nog dat zijn verzekering echt wel mijn schade zal dekken, maar ik niet degene ben die op wil draaien voor de kosten van een nieuwe jeans door zijn actie.

Lopend naar onze Airbnb spuit de adrenaline nog uit mijn oren. In gedachten evalueer ik mijn reactie, terwijl mijn vriendinnen de hele situatie al als hilarisch beleven maar om mij niet te boos te maken zich rustig houden. Pas als mijn jeans zwemles heeft in een zoutbad zakt de adrenalinerush.

Waarom sta ik op het terras niet rustig op, laat ik Roderik zijn excuus maken en zelf komen met een oplossing? Waarom?! Ik denk dat ik het weet. Pure beroepsdeformatie. Meteen zoeken naar de snelle, praktische, no nonsens, voor beide partijen zo pijnloos mogelijke oplossing en zelf de touwtjes in handen.

Mijn vriendinnen vinden me ‘een held’ en stiekem en past dat wel bij mij. Recht Wel profileert zich niet voor niets met de heldenmarketing ‘Troubleshooters’, ‘Fly By’ en ‘Confidential’. Ik ben dol op helden en iedereen heeft er wel een nodig.

Heb jij een juridische held nodig, die snel, praktisch, no nonsens met oog voor het groter geheel werkt, dan weet ik nu zeker dat ik jouw juridische held ben. Zelfs in chaos is dat mijn handelswijze. Lang leve de beroepsdeformatie.

PS

Roderik is een heer en gezien zijn zakelijke functie met visitekaartjes ;)

Hij handelt alles netjes af. Eind goed, al goed.

Met heldhaftige groet,

Marjel Sterrenberg

MAIL ONS BEL ONS

Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS