Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS

Durf Te Vragen, Durf Te Antwoorden 

Durf te vragen (#DTV) is een bekende hashtag geworden voor mensen die een vraag hebben en het antwoord zoeken bij de gebruikers van Social Media.

Ik ben groot fan van Social Media. Bij goed gebruik is het een krachtig instrument. LinkedIn is een zakelijke favoriete site van mij en daar vond ik ineens een bericht van een jongedame Melek Safak-Nemutlu. Het bericht werd als een mantra herhaald en luidde: “Afstudeeropdracht of stage gevraagd!”. Deze slimme jongedame zette het zelfs in haar header van haar LinkedIn profiel.

Als ik zoveel urgentie zie en voel dan gaat het ook bij mij de nieuwsgierigheid kriebelen. Melek durft te vragen. Niet een keer, niet twee keer, maar zoveel keren als het nodig is om haar doel te bereiken. 

Wie is deze Melek? Ik zie dat ze ook nog eens uit “mijn dorp” komt met een voor mij bekende achternaam. Een familie die in dezelfde woonwijk woonde als ik in mijn jeugd. Fijne mensen.

Ik kan niet anders dan reageren op haar bericht. Ik heb in principe geen afstudeeropdracht. Maar wat ik niet heb, kan ik als ondernemer op zijn minst creëren. Een opdracht die een win/win bezorgt voor Melek, Recht Wel en voor de opdrachtgevers van Recht Wel. Ik krijg er ineens extra energie van.

Twee dagen later ontmoeten Melek en ik elkaar in mijn huiskamerkantoor. Een positief gesprek tussen twee vrouwen die elkaar nog niet kennen, maar waar de basis wordt gelegd voor een hopelijk mooi hoofdstuk in haar studieloopbaan en een inspirerende ervaring voor mij als opdrachtgever van een afstudeeropdracht.

In gedachten zit ik achter mijn computer en bedenk me: “Hoeveel mensen durven er te vragen? Niet een keer, niet twee keer, maar oneindig veel als de terechte noodzaak voor een antwoord of reactie wordt gevoeld. En hoeveel mensen reageren dan op een dergelijke oproep waar deze energie vanaf knalt?” 

Ik hoop dat hier de markt van vraag en aanbod, althans antwoord, niet stagneert zoals het in de economie wel kan doen. Het beantwoorden van een vraag kan aan twee kanten zoveel onverwachte, mooie dingen opleveren. En ja, daar heb je vertrouwen voor nodig in elkaar. Gelukkig ben ik dat nog lang niet kwijt, en dat levert mij een bijzonder ontmoeting op.

Het is voor mij duidelijk. Het is het niet alleen “Durf Te Vragen”, maar ook “Durf Te Antwoorden”.

Met gedurfde groet,

Marjel Sterrenberg 

Datum: 15 december 2016

Fotobron

MAIL ONS BEL ONS

Welke held kies jij?

Zoek jij een probleemoplosser, expert op de achtergrond of vertrouwenspersoon? Jouw juridische held vind je onder ons Superhelden-menu-item.

MAIL ONS BEL ONS